top of page

THEATER

Maatschappelijke vraagstukken vanuit eigen ervaring

Hee, ben je oke? 

Aandacht voor mentale gezondheid in de regio/gemeente 

Hee, ben je oke? is een interdisciplinair project over mentale kwetsbaarheden in de Waterweg Regio Noord. In samenwerking met de gemeenten Vlaardingen, Schiedam, Maassluis, lokale en landelijke welzijnsorganisaties (113, Young Spirits en het wijkteam) wordt de mentale gezondheid van de inwoners in kaart gebracht in de vorm van een expositie. We verbinden welzijnsorganisaties met elkaar, er wordt gekeken naar de behoefte van de bewoners met betrekking tot mentale gezondheidszorg en we doorbreken het taboe dat er heerst over het bespreken van mentale kwetsbaarheden.

Project inhoud

  1. Voorstelling ‘Met Tessie in een depressie’ inclusief nagesprek met het publiek

  2. Brieven schrijven op de vraag; ‘Hee, ben je oke?’ 

  3. Expositie van de brieven in Museum Vlaardingen

Benieuwd hoe dit project in jouw gemeente/bedrijf/organisatie/school kan komen?

Amanda Harput © Met Tessie in een depressie - DSC00531.jpg

WATERWEG

CULTUURPRIJS 

2023

Met Tessie in een depressie

Multidisciplinair theater, spoken word, theatraal concert (16+)

‘Met Tessie in een depressie’ is een interactieve muzikale reis waarin we duiken in de thematieken depressie, angst, hechting en mentale kwetsbaarheid door middel van zang, spoken word en storytelling. 

 

We kijken naar een lege woonkamer en luisteren door middel van headphones naar het depressie dagboek van TESSA. in de winter van 2021/2022. Een vrouw van 26 die thuis zit met hechtingsproblematiek, een angststoornis en een depressie. Ze neemt het publiek mee naar haar woonkamer, waar ze weken niet meer uitkomt tot het moment dat ze van de dokter aan de antidepressiva moet.

Het nagesprek is een belangrijk onderdeel van de voorstelling, waarin TESSA. met haar publiek en welzijnsorganisaties in gesprek gaat over mentale kwetsbaarheden.

Speellijst 

Promo - credits Dietrich van Gobbel .jpg

Workshops

Geinspireerd door het theater

TESSA. geeft workshops op het gebied van 

- Stemgebruik

- Presentatie technieken

- (non)verbale communicatie 

- Teambuilding

- Fantasie

Met oog voor verbinding zorgt ze voor een inspirerende workshop, waardoor je in beweging bent gezet op elke mogelijke manier.

1P9A0370_edited_edited.jpg
bottom of page